Westfield, Century City

Vaknade strax efter 9 imorse, sov jättebra!
Jag, Siv och Maria åkte till ett ställe som heter Rise N' Shine för lite frukost, det blev en skinka och ost omelett för mig.
Sedan tog jag bilen och åkte in till Beverly Hills, Westfield, Century City för att gå runt på utomhus mallet, det är jätteskönt ute idag!!






Så jag var runt i Beverly Hills, på Sunset blvd och sedan åkte jag lite fram och tillbaka på Mulholland Dr. också, så himla fin utsikt därifrån! :) ♥



Inte för att skryta, men jag måste säga att jag är imponerad av mig själv att jag hittar så bra runt här, jag har inte ens en gps och det här är bara tredje gången för mig här. :)
Ikväll ska vi hitta på Dancing with the stars, om inget annat kommer upp. ;p

27 mars, 2011

Gårdagen var otroligt slapp, men det har varit jätteskönt!
Vaknade strax efter 9 och sedan låg jag kvar i sängen till 11. Efter det tittade jag på tv i 2 timmar, det blev några avsnitt av Holly's World och Kim & Kourtney take New York. Sedan var jag och Siv och hämtade upp hennes bil som har varit på reparation hela dagen.
Och nu har jag varit fast vid datorn ett par timmar och tittat på Big Brother avsnitt, det är så roligt!

Om 17 dagar (DAGAR) är jag hemma i Sverige igen. Jag åker från Philly om 16.

-Idag har jag varit ute och ridit på Nelson, det var riktigt kul! Vi red uppför ett berg med jättefin utsikt!

Gårdagen

Igår var jag faktiskt ute och red! :D Första gången på över ett år, och det känns i rumpan idag kan jag säga! Jäklar. Men det var jättekul och jag insåg hur mycket jag faktiskt har saknat det.
Vi var 5 st som var ute och red, jag fick såklart den busigaste av dem alla. :p Haha. Men han påminnde mig lite om Mysan till sättet så de var bara roligt!



Igår kväll träffade jag Matt och hans kompisar i Burbank, det var riktigt roligt! Alla är så trevliga. :)



En av deras kompisar var sjuuuukt lång! Och han hade lite större fötter än mig :P




Haha Matt's kompis kom dit direkt efter King's matchen han hade vart på.. Och jag var tvungen att prova tröjan, men jag gillar Flyers tröjan mer ;)


Ikväll ska jag träffa Carro, Emilia och några andra aupairer på Cheesecake Factory i The Grove, de ska ha avskedsmiddag där eftersom de båda flyttar snart.


San Francisco!

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, och ganska mycket har hänt. :)
I måndags åkte vi på roadtrip till San Francisco, Carro och Emilia hämtade upp mig runt 9.30 och sedan körde vi.
Det var jättefint att åka igenom Kalifornien nu, innan vi var framme hann vi med både regn, hagel, snö och solsken.




På vägen upp dit såg vi en bil med ett klistermärke med svenska flaggan på, så vi gjorde denna fina skylten till dem. :) Det visade sig att de var en i bilen som var från Norge och resten amerikanare typ. De hade svenska vänner. Det var så roligt för de skrev skyltar tillbaka till oss också.


Vi kom fram till hotellet runt kl 17.00 och då var vi alla jättetrötta. Men vi tog tag i det och jag träffade Zac som bor där och Carro och Emilia gick till Cheesecake Factory för middag.
Dagen efter det gjorde vi de mest kända turistgrejerna det finns att göra där. :)
San Fran



Alcatraz. :)


Pier 39 :P


Lombard Street. :)



Golden Gate Bridge!


Vi åkte hem runt kl 12 på dagen i onsdags, och det var meningen att vi skulle åka Route 1 enda ner till Los Angeles, men vi kom bara en liten bit på den innan vi var tvugna att vända och åka tillbaka en bit för att 1an var stängd. Så vi tog 101 ner istället, tog lite pauser då och då och åt på In-N-Out burger. :)
Vi var hemma här runt 22 igen så det blev en riktigt lång dag i bilen, men vi hade roligt och fin utsikt! :)



Cali roadtrip!

Idag åker jag på en liten roadtrip med Carro och Emilia, upp till San Francisco och sedan Sequoia National Park!! Det kommer bli jättekul och förhoppningsvis är det inget problem med vägarna.. Det spöregnade verkligen hela dagen igår vilket ledde till att typ allt blir översvämmat.

Kommer tillbaka på onsdag kväll. :)

WTF?!

En sån jäkla stor flygplats och inget Dunkin' Donuts någonstans... :(
Fick nöja mig med frukost från Donken.


Day 3 in Santa Monica

Morgonen började lite konstigt, jag och Siv skulle gå upp 06.30 för att hinna till hennes kursgrej på Radisson hotel, där jag är just nu. Jag vaknade exakt 06.30 (trodde jag) av mig själv. Tittade på klockan på min ipod och den visade att den var det. Jag gick upp, bäddade sängen och gick ner med mina väskor. På väg till badrummet såg jag klockan vid tn'n och den visade 03.30! Åååååh.. då fattade jag att jag hade helt glömt bort att ställa om klockan på ipoden, fast jag har gjort det på allt annat. Jag gick upp igen, slet upp min nybäddade säng och sov i typ 3 timmar till. ;)
Strax efter klockan 7 åkte vi hit till hotellet, hon hade incheckning vid 8. Dock hade de ju såklart inga rum klara, så jag fick göra mig iordning på toan i lobbyn. Haha. Sedan stack jag iväg ut till Santa Monica. Parkerade där där jag och Linda parkerade när vi var där och strosade runt på 3rd street bland alla affärer. :) Var också ner vid stranden och tittade på piren och den står kvar :p

Sedan har jag varit på CVS och köpt lite grejer som cola och chips.. haha. yummy. Och jag har duschat, hoppat i min säng på rummet och tittat lite på film medans Siv fortfarande är på kursen. :)
Får se om det händer något ikväll eller om det blir sova tidigt.

Day two

Idag mår jag mycket bättre! Jag gick och la mig typ halv 8 igår kväll, och imorse ringde mamma och väckte mig 8.30 ;)
Åkte in till Beverly Center idag och träffade Carro som också har varit aupair här i Cali. Vi åkte hit till USA samma dag från Sverige. :) Det var jättekul att träffa henne igen!



På Beverly Center så har de security som åker runt på segways. ;) hahaha


Carro! :)


Här bakom huset har de massa hästar som jag var och hälsade på :)


De hade ett föl som var ganska precis 1 år också, så sjukt fin! Hon har ett brunt och ett blått öga. :)


Eftersom det är 17 mars idag så är det ju St. Patricks Day! (igen!) Så vi får se vad som händer ikväll, blir middag här hemma iallafall. :)

Dag 1 på semestern ;)

Dagen har varit jättelååååååååååååång!
Till att börja med så blev jag riktigt förkyld för 2 dagar sedan, vilket var surt.

Igår kväll var jag ut på Home Grown på Main Street med Becky, Sara, Anna och Julia. Jag hade jättekul och jag fick en liten avskedspresent av Bekcy, hon hade tagit sig tid och gjort en scrapbook till mig med massa bilder från alla galenskaper vi har gjort i USA tillsammans! Tack så JÄTTEMYCKET! Blev helt tårögd :') hihi.

Efter ca 4 timmars sömn så gick jag och Becky upp kl 04.00(!!!) för att åka till flygplatsen, allt med flygresan gick helt ok. Dock hade jag kunnat mått lite bättre... Jag var supersnorig och mitt snor i stort sätt rann ur min vänstra näsborre (skriv ner detta nu!). Detta resulterade såklart i huvudvärk eftersom jag inte kan springa och hämta papper på toan hela tiden. När jag har fått stopp på snorrinnandet i den vänstra, så börjar det i den högra!! wtf?! Mitt huvud kändes mycket värre och 3 alvedon hjälpte inte.
Så vi åkte från Philly till Phoenix, AZ och det tog ganska precis 5h. När jag var tvungen att vänta på min connection så blev det värre. (tro det eller ej) och jag blev illamående. Jag trodde att jag behövde mat så jag köpte en korv och lite pommes, de hade ju bara skräpmat.. (Pappa, jag drack faktiskt massor med vatten! :p) Smart som jag var så satte jag mig vid en fönsterplats och måste då ha 2 personer att resa sig upp för att jag måste på toa. Men detta hände aldrig. Jag höll mig. Hahaha. Satt och andades lugn och fint hela vägen till LA (som faktiskt gick fortare än väntat!) När jag var framme så släppte illa måendet och nu är jag bara snorig och min huvudvärk kommer och går.
Siv var så snäll och hämtade mig på LAX när jag landade kl 12 idag. Vi åkte och handlade lite mat innan vi åkte hem hit och jag kunde packa upp och sedan tog jag en lång varmdusch! Det behövdes verkligen.

Jeez.. nu ska jag nog sluta skriva innan jag berättar mer roliga saker om mitt snor. Haha. Nä, helt ärligt så är jag riktigt trött, och klockan är inte ens 19.00. Jag borde äta middag och sedan gå och lägga mig. Det ska jag göra. BUMS! Godnatt.

One year ago.

För ett år sedan var det den stora dagen innan jag åkte till New York och aupair skolan. Det känns som att det skulle kunna vara bara några månader sedan, samtidigt som det känns som att jag har varit här i en evighet. Det har gått fruktansvärt fort och imorgon (15 mars) är det ett år sedan jag stod på Arlanda och sa hejdå till min familj.
Jag tyckte att jag hade massor att skriva här om allt, men nu kan jag inte komma på så mycket, förrutom att jag ser fram emot att komma hem, men först lite semester i Cali. Det ska bli otroligt skönt att komma hem faktiskt.
Haha, på tal om ingenting så tror jag det var Sara som kom på att man inte ska säga ordet "faktiskt" framför en amerikan, det låter ju som man säger "fuck this", hahaha! :)

Schemat just nu ser ungefär ut såhär,
16 mars kl 07.20 går mitt flyg till LAX.
Där kommer jag bara slappa mesta tiden och typ göra vad jag känner för.
Flyget back to Philadelphia går 4 april, mitt på dagen någongång och jag kommer fram sent på kvällen.
Sedan har jag 8 dagar i Delaware innan mitt flyg hem till Sverige går den 12 april kl 18.15 (amerikansk tid), och landar på Arlanda dagen efter den 13 april kl 11.05.

Det känns som att jag har massor med saker att göra imorgon;
Städa ur bilen, städa badrummet, packa klart allt, plocka undan på rummet, träffa Becky och hennes småkillar på dagen och på kvällen träffa ett par svenska tjejer på Main St. i Newark för middag innan jag åker med Becky hem för att spendera natten där då hon ska skjutsa mig till flygplatsen tiiiidigt onsdag morgon.

'Think before you say something hurtful to someone else. It may look like they're ok but they're not. Words are more powerful than you think.'

-Hockey!! Brynäs spelade den fjärde slutspelsmatchen idag mot Färjestad, det lät som det gick bra ett tag, men sedan fick de väl ett par skitmål och lyckades vinna. Sugit. Så nu står det 3-1 i matcher mot FBK. Ny match på onsdag tror jag det är(?) och vinner FBK då så är Brynäs körda.
Sedan känns det som att de var massa mer jag skulle skriva, men nu kommer jag inte på vad det var... Måste ändå sova nu snart.. Sista arbetsdagen imorgon! ;)



St. Patrick's Weekend

Min sista helg i USA tillsammans med Becky! Lite sorgligt faktiskt. Jag har ju en till helg när jag kommer tillbaka från LA, men då är Becky på semester i Florida.
På dagen i fredags var jag och Sara på Christiana Mall en sväng innan vi bestämde oss för att åka till Sara's värdmammas jobb, hon arbetar för en tant som har hur mycket pengar som helst typ. Hon jobbar på ett kontor hemma hos henne och tanten var inte där, så vi fick en rundtur i hela huset. Det var jättefint! :)
Eftersom att jag jobbade hela förra veckan+helgen (förrutom de 2 timmarna jag var på hockey), så trodde jag ju såklart att jag inte skulle behöva jobba den här helgen, oj vad fel jag hade. Min värdmamma skickar sms om att jag ska jobba halva dagen på lördagen för att de ska till Jersey igen för att kolla på hus. Eftersom det var min sista helg med Becky här så hade hon och Sara planerat hela helgen för mig, vi skulle hitta på massor med roliga saker, och allt det blev förstört. Och ja, jag sa det till min värdmamma men hon skickade ett spydigt sms tillbaka om att hon faktiskt betalar mig för att jobba 40 timmar i veckan och tror att hon kan utnyttja mig hur som helst. Då la jag ner hela grejen, bad om ursäkt och sa att såklart jag skulle jobba dagen efter.

I fredagskväll träffade vi Sara och Camilla på Elizabeth's, en jättefin pizza restaurang. Det var jättekul, dock lite dålig serivce, men det resulterar ju bara i dålig dricks, så synd för henne. ;) När vi var mätta åkte vi till bion och skulle se Justin Bieber filmen, dock var den slutsåld, så vi såg Red riding hood istället, den var helt okej, påminner väldigt mycket om Twilight filmerna.





Lördag tog jag hand om Noah halva dagen, skjutsade honom till en kompis för en playdate runt 14.30 och sedan packade jag och gjorde mig iordning. Min värdmamma kom hem och skjutsade mig till Becky. Vi åkte ner till Trolley Square och tog en varsin öl och köpte lite mat innan vi åkte hem igen och gjorde oss iordning inför kvällen.

Kelly Logans House








Söndag morgon klev vi upp tidigt (9.30, haha) för att åka och äta frukost i våra pyjamaser. :) Kommer man dit i PJ så får man allt för halva priset!




Efter vår frukost åkte vi tillbaka till Becky och bytte om och åkte in till Philadelphia. :)
Flyers & Eagles hemma arenor!




St. Patrick's Parade! :)


Jag & Becky med Rocky steps i bakgrunden

Jag & Sara. :)







Philadelphia Flower Show!



South Street, Magic Garden.

Byebye Philly ♥




Dessert or disaster?

Tja!
Tänkte berätta lite kort om min vecka hittills. :)
Jag och Sara åkte till Main Street i måndags och tittade runt i lite affärer och hängde på universitetet.



Igår var jag, min värdmamma och killarna till Red Robin för att äta middag, det var såååå gott! Älskar det stället. :) På vägen hem därifrån var det en olycka på Kirkwood hwy, men vi hittade en liten genväg så vi inte blev stående.


Efter Red Robin åkte jag och mötte Becky, Camilla och Sara på Starbucks, alltid lika trevligt ;)
Becky hittade sin parkering ganska fort också. Haha! Den andra bilden är från min ipod, jag skulle se hur långt jag hade till närmaste Max restaurang, det visade sig att det var en bit... (den blåa pricken på USA är vart jag är)


Och idag var jag med Sara på Christiana Mall en stund innan vi åkte hem till Becky och åt svenska pannkakor, så himla gott! =) På mallet köpte jag en ny kepa. ;)

Knocked me down

I wouldn't wanna have it any other way

Om 7 dagar är jag slut som aupair. Det känns helt otroligt skönt, samtidigt jättetråkigt.
Jag tog fram båda mina resväskor idag, efter att ha packat den ena typ halvfull så kändes det som att den hade övervikt redan. Haha, det här kommer inte gå bra.
Den andra ska jag packa full med sommarkläder tills jag åker till Los Angeles nästa onsdag. Weeiii!
SEMESTER!! ♥



Kom nyss hem från Tyler's där jag var med Sara och tittade på Flyers-Edmonton, Flyers vann med 4-1 :)

TJEEENA

Jag skriver det här bara för att fördriva lite tid. Har suttit hemma hela dagen idag, igen. Förhoppningsvis kommer mina värdföräldrar hem snart så jag kan åka och träffa tjejerna och gå på bio. :) Vet inte vilken det blir än, men det visar sig.



Jobb helg.

Vilken helt underbart fantstisk dag jag har haft! Näe, nu ljög jag va. (Är det konstigt att jag var tvungen att googla ordet "ljög" för att jag inte kom ihåg hur det stavades och det såg helt fel ut när jag skrev det? Haha)
Nä, dagen har inte varit fantastisk, jag sov till kl 9 ungefär och sedan sa mina värdföräldrar hejdå och så åkte de iväg på en liten helgsemester till New Jersey, kommer tillbaka imorgon.
Så det har varit jag och min femtonåring här hemma hela dagen. Vi var iväg till Wawa en snabbis och köpte mjölk och bröd som vi hade slut på, sedan spelade vi lite tennis på gatan här utanför.
Resten av dagen har jag gjort absolut ingenting, jag kan knappt åka någonstans eftersom min värdmamma inte vill att han ska va ensam så länge och jag får inte ta hit folk när de inte är hemma heller. Så det suger.
Men jag fick iallafall två timmars ledigt och kunde åka och träffa Sara, Camilla, Julia och Anna för att gå på University of Delaware's hockey match som var kl 19.00 ikväll. Det var kul att se! :) Dock kunde jag inte se klart hela matchen utan var tvungen att gå kl 21 då jag var tvungen att åka hem igen.
Det var en kille där med en Capitals tröja, gissa vilket namn han hade på ryggen? -Bäckström såklart! Fast utan ä och ö, så Backstrom ;) Jag tyckte det var jättekul och var tvungen att prata med killen, han var dock inte så social, men jag sa att jag var från samma stad som Bäckis och det tyckte han var coolt. Hahaha.
UD vann iallafall med 3-1 :D





354 dagar i USA

Jag kan inte sluta tänka på det, 11 jäkla dagar kvar att jobba.
Det är skönt att det är fredag, men samtidigt lite halvlångtråkigt för jag jobbar typ hela helgen. Vi var iallafall ute på en riktig lång promenad idag, där jag inte hade varit förrut, så det var kul!
Gjorde en paus på ett ställe och spelade lite basket.


Foxxy & Tommy. :)
Imorgon blir det en riktig sovmorgon och sen får vi se, kanske kan ta Christiana Mall en sväng. Mina värdföräldrar åker till New Jersey imorgon och ska bo på hotell där och kommer tillbaka på söndag. Matt stannar här med mig och Noah är i Baltimore.
Just det, jag provade packa lite idag i en av mina resväskor, det gick väl sådär. Haha, känns som att jag kommer behöva minst 4. Måste ge bort massa gamla grejer också. Annars kommer det aldrig gå.

March 2nd: Carousel Park

Igår var vi i parken i typ 3 timmar och gick runt, det var jättefint väder! :)









2 mars 2011

Inne på mars redan.
Jag börjar seriöst få lite små panik om det här att åka hem. Eller inte att åka hem egentligen, men att lämna allt och alla här. Det suger.
Sen har jag absolut ingenaning om hur jag ska få med mig alla grejer hem heller.

Satt precis och tittade bak i bloggen och för exakt ett år sedan var jag på stan och växlade in mina pengar till dollar, skickade in mina papper så jag skulle få internationellt körkort, var hemma hos Lina och tittade på Gossip Girl. Trodde man ju inte att man skulle få se de flesta av dem ställerna live där de spelar in det i New York. ;)

Det är ändå ganska mycket jag har hunnit med under mitt år här,
Washington DC (4ggr)
New York (4-5ggr?)
Baltimore jag vet inte hur många gånger
West Virginia
Florida
Los Angeles
Philly
Atlantic City
Så är det säkert något mer som jag har glömt att skriva också..

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra.. Måste iallafall åka till banken och sen kanske jag tar med Foxxy till parken en stund innan jag hämtar killarna från skolan.
13 dagar kvar som au pair.
42 dagar tills jag är hemma i Gävle igen.

Post house

Tjaaaä.
Var på Main street i Newark med Rory imorse och åt frulle på Post house, det var riktigt gott! Efter det gick vi runt och tittade i lite affärer där innan vi åkte till Modell's där de har massa sportkläder.. typ som Stadium hemma i Gefle. Köpte dock inget där och vi åkte vidare till Christiana en snabbis för att titta lite innan jag var tvungen att åka och hämta killarna från skolan kl 15.

Min värdmamma och Mark är ute och äter middag så jag har killarna nu tills de kommer hem. :)
Det var väl typ det jag gjorde idag. :)
Tror det ska bli fint väder imorgon, så då kanske jag tar Foxxy till parken.

RSS 2.0